З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

четвер, 22 листопада 2012 р.

Виставки на науковому

Поети – це скарби народні –
Не лірики, ні! Сурмачі!
                                    М.Нагнибіда

«Что такое год?», «Мастер-ломастер», «Мистер Твистер», «Терем-теремок», «Кошкин дом», «Двенадцать месяцев», «Горя бояться – счастья не видать». Звідки родом назви цих книг? Вірно – вони родом з вашого дитинства, бо ж кому у дитинстві мама чи бабуся не читала книжечок відомого поета і письменника С.Я. Маршака. У цьому році майстру дитячої поезії, казкарю, драматургу, лірику і сатирику виповнюється 125 років.
Це ціла епоха в розумінні часу і історії. Але і сьогодні вірші С.Я. Маршака не втратили своєї актуальності, їх із задоволенням читають і діти і дорослі.

Чому, сказати й сам не знаю,
Живе у серці стільки літ.
Ота стежина в нашім краї
Одним-одна біля воріт...
Хто, скажіть, не пам’ятає цих величних віршованих рядків, що нагають до щему у серці про рідну домівку, Батьківщину.
ЇЇ автор – відомий український поет Андрій Малишко – скромний і красивий, мудрий і запальний, залюблений у людину, в її багату й щедру душу, її розум, її працелюбність.
У його віршах кохання і розлука, радість і смуток, історія і сьогодення. Могутні образи Малишкових поем «Прометей», «Сини», «Любов», «Марія», «Жива легенда» та ін. народила Велика Вітчизняна війна, учасником якої був і сам поет.
Творчість А.Малишка багата на жанри: від нарису, ліричного вірша, балади до поеми. Всі його твори відзначаються духом народної героїки, філософією гуманізму. Тому і сьогодні, у день славного ювілею – 100-річчя від дня народження, поезія А.Малишка хвилює серця і незмінно знаходить свого вдячного читача.
На науковому абонементі організовано книжкову виставку, присвячену поезії  С. Маршака і А. Малишка. Запрошуємо всіх бажаючих її переглянути. Сподіваємося, зустріч з поезією буде для Вас цікавою та змістовною!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!