З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

понеділок, 10 грудня 2012 р.

Філософія серця Григорія Сковороди

Припадаючи до зачарованих джерел пристрасного слова і пристрасної мислі Григорія Сковороди, ми відчуваємо, як сиві многотрудні віки приходять і проходять через наші серця. Це ми називаємо тим чудом, яке творить незгасний дух мислителів, яке творить точне, поражаюче слово совісті, що вийшло з болей народу і надій народу.
    В обездолених кріпацьких селах, в обездолених полях, де сіялися суржиком жито і скорбота, де визрівали колоски пшениці і повстання, Григорій Сковорода сіяв і своє незгасне вільнолюбиве слово в усі дні свого воістину подвижницького життя. Золотими снопами врожаю дозріло його слово для людей і століть! І сьогодні воно хвилює нас тому, що ми вважаємо своїм сучасником не того, хто заслоняє світло минулого, а того, хто з минулого дивився і бачив сучасність. Сковорода пророче  вбачав у майбутньому Русі нових людей, нові творіння і нову славу.
    Бажаючих познайомитися з життям та творчістю Г.С.Сковороди запрошуємо переглянути на науковому абонементі ілюстровану книжкову виставку “ Філософія серця Григорія Сковороди “, приурочену до 290-річчя від дня його народження.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!