З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

четвер, 13 лютого 2014 р.

Чарлзу Дарвіну – 205

 

У Росії батько 15-річної петербурзької школярки Марії Шрайберг подав позов проти Міністерства освіти, протестуючи проти вивчення в школі теорії еволюції Чарлза Дарвіна. Кирил Шрайбер, кандидат технічних наук, вважає, що безальтернативне викладання цього вчення зменшує права дітей на інші уявлення про походження людини.

Питання про надання у шкільних та університетських програмах рівних прав еволюціонізму і креаціонізму останніми роками стоїть досить гостро.
Нагадаємо, що у середині XIX століття англійський учений Чарлз Роберт Дарвін здійснив переворот у біології, опублікувавши працю «Походження видів шляхом природного відбору». Фонд нашої бібліотеки містить «Походження видів» Ч. Дарвіна 1952 року видання.
12 лютого 2014 року відзначається 205-річчя з дня народження цього відомого вченого. У центральній читальній залі бібліотеки академії діє тематична виставка «Еволюція та Чарлз Дарвін», на якій представлені не тільки відомі роботи науковця, а також його автобіографічна книга «Воспоминания о развитии моего ума и характера. Дневник работы и жизни» 1957 року видання. Хто зацікавився – чекаємо в читальній залі бібліотеки.

2 коментарі:

  1. Я знайома з кількома теоріями походження людини, але еволюція Дарвіна переконує мене найбільше.

    ВідповістиВидалити
  2. Ніхто в світі не знає походження людини. Виставка дуже гарна. Молодці!

    ВідповістиВидалити

Залиште свій коментар!