З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 23 січня 2015 р.

Подвійна святкова дата




         25 січня – День янгола всіх православних Тетян. Та з 1755 року це свято набуло нового змісту. Тетянин день стали відзначати не лише віруючі, а й усі студенти.

  Нагадаємо: в день великомучениці Тетяни, імператриця Єлизавета підписала «Наказ про заснування в Москві університету та двох гімназій». Свято було офіційною університетською подією, але згодом набуло популярності в усіх студентів.
Ми вітаємо наших студентів зі святом й запрошуємо до центральної читальної зали переглянути виставку «Тетянин день – студентське свято», полиці якої прикрашають підняті бібілотекарями з глибин книгосховищ цікаві книжки та матеріали про відомих Тетян. 

25 січня уся прогресивна українська громада відзначає 390-річчя від д.н. Марусі Чурай, напівлегендарної української народної співачки і поетеси часів Хмельниччини, яка за переказами жила в Полтаві. Багато довідкових та наукових праць XIX століття містять матеріали, присвячені Марусі Чурай. 

  Деякі з них представлені на виставковій полиці «В одній особі образ поколінь», яка діє на науковому абонементі. Запрошуємо до бібліотеки шанувальників поезії Марусі Чурай!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!