З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

понеділок, 21 вересня 2015 р.

Припиніть вогонь!



            21 вересня за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН відзначають Всесвітній день миру, «день глобального припинення вогню й ненасильства». У наш час, коли в різних куточках світу лунають постріли та проливається людська кров, це свято особливе. Війна й агресія… Для тих, хто весь час жив у світі благополуччя, ці слова мало що значать. Їм важко оцінити ту величезну роль «Міжнародного дня миру» для тих людей, які щоденно чують як розриваються снаряди, які бачать кров і смерть.

Виставка у центральній читальній залі бібліотеки

            У цей день ООН заликає всі країни зупинити військові дії і хоча б на 24 години припинити проливати кров. Що дає цей захід? – Цілих двадцять чотири години безпечної перерви для тих людей, які надають життєво необхідну швидку допомогу тим, хто її потребує.
            Розпочинається захід символічним дзвоном «Дзвону миру», який був відлитий із монет, зібраних дітьми з 60 країн світу.



Також, в цей день, люди більш ніж у 100 містах світу беруть участь у Ході миру, висловлюючи безумовну підтримку Організації Об’єднаних Націй у її роботі, спрямованої на підтримку миру в усьому світі.

21вересня у Києві заплановано проведенняМаршу миру за участю керівництва Києва, представників ООН, громадських організацій ветеранів, жінок, учасників Антитерористичної операції, молоді.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!