З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

понеділок, 30 травня 2016 р.

Колектив відвідав виставку

Колектив нашої бібліотеки відвідав Духовно-культурний центр ім. преподобного Паїсія Величковського Свято-Успенського кафедрального собору і переглянув виставку вишитих ікон.


 Ми вкотре переконалися, який наш народ роботящий і талановитий! Тим більше, що роботи виконані не професійними вишивальницями, а медиками Полтавщини. Велика вдячність і побажання добра, наснаги і успіхів усім авторам вишитих робіт! 



пʼятницю, 27 травня 2016 р.

Виступ на міжнародній науково-практичній конференції

«Місія медичних бібліотек в умовах реформування медичної галузі України», саме так називалася міжнародна науково-практична конференція, що відбулася на базі бібліотеки ДЗ "Дніпропетровська медична академія МОЗ України", і на якій побувала з виступом директор нашої бібліотеки Ольга Боровик.  Її мультимедійну презентацію  «Книга і час: старовинні стоматологічні видання у фонді бібліотеки ВДНЗУ «УМСА» можна прочитати у вигляді статті  в збірнику, який зберігається у бібліотеці.






середу, 25 травня 2016 р.

Перегляд літератури до конференції

25 травня 2016 року на базі ВДНЗУ „УМСА” проходить науково-практична конференція лікарів-інтернів, магістрів та клінічних ординаторів „Актуальні питання клінічної медицини”. 


Бібліотека академії також долучилася до роботи конференції і організувала для її учасників перегляд нових надходжень літератури.



понеділок, 23 травня 2016 р.

ВДНЗУ "УМСА" на обласному фестивалі "Душі криниця"

21.05.16 р. у смт Диканька відбувся щорічний обласний фестиваль художньої самодіяльності працівників закладів охорони здоров’я «Душі криниця».




Лауреатом третьої премії став колектив ВДНЗУ «УМСА» за високу виконавчу майстерність. 




Дипломом першого ступеня нагороджено ансамбль народного танцю «Візерунки» у жанрі хореографії.





Дипломом другого ступеня нагороджено народний аматорський колектив «Криниця» у хоровому жанрі.






Окрема подяка – профкому ВДНЗУ «УМСА». 




Так тримати!



Учений, лікар, педагог

В науково-практичній конференції за участю міжнародних спеціалістів «Індивідуальна анатомічна мінливість органів, систем, тканин людини та її значення для практичної медицини і стоматології», присвяченій 80-річчю з дня народження професора М.С. Скрипнікова, бібліотека також взяла участь. Гості конференції переглянули книжкову виставку «Учений, лікар, педагог», де були представлені література та матеріали про М.С. Скрипнікова.





понеділок, 16 травня 2016 р.

Підручники, які потрібно здати

Шановні студенти!
Ось і  закінчується  навчальний рік . Звертаємося до вас із проханням  здавати підручники в бібліотеку. Навчальний абонемент чекає   вас з 9.00 до 18.00 щодня, крім вихідних!



четвер, 12 травня 2016 р.

Міжнародний день медичної сестри


Щорічно 12 травня у день народження англійської сестри милосердя Флоренс Найтінгейл (1820-1910) святкується Міжнародний День медичної сестри. Під час Кримської війни Ф. Найтінгейл організувала догляд за пораненими солдатами, згодом заснувала перші курси сестер милосердя. Сьогодні Флоренс Найтінгейл відома як фундатор професії медичних сестер і ініціатор реформи шпиталів, автор більше 150 наукових праць з надання допомоги пацієнту.
Пропонуємо переглянути бібліографічний покажчик



Покажчик відображає літературу з медсестринства, наявну у фонді бібліотеки. Представлені у покажчику джерела, частково анотовані. Опис кожного джерела містить дані про місцезнаходження примірників у відділах бібліотеки.

вівторок, 10 травня 2016 р.

Конкурс на кращий поетичний твір

Увага! Конкурс! До 95-річчя академії кафедра українознавства та гуманітарної підготовки ВДНЗУ «УМСА» організовує конкурс серед студентів, викладачів та працівників академії на кращий поетичний твір про академію під девізом 
«Академіє рідна моя!»
Роботи приймаються до 27 травня 2016 року за адресою:
kafedra_1@meta.ua 
Бажаємо наснаги та творчих успіхів!
http://www.umsa.edu.ua/ukrznavstv_konkurs_040416.pdf

середу, 4 травня 2016 р.

Живопис Валерія Войтюка

«Художник повинен любити життя і доводити нам, що воно прекрасне».


 Валерій Войтюк підтверджує ці слова Анатоля Франса своєю творчістю. Його картини випромінюють тепло і світло, доводять нам, що життя прекрасне і багатогранне. Ім’я художника Валерія Войтюка вже добре відоме в нашій академії. У 2014 році виставки його робіт були приурочені Жіночому дню 8 Березня. Цього разу вони представлені в читальній залі «Електронна бібліотека» (кім. 222 морфокорпусу та кім. 49 адмінкорпусу) і присвячені 95-річчю академії.



Запрошуємо всіх відвідати виставку робіт художника, а також ознайомитися з іншими його роботами .