З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

понеділок, 8 квітня 2013 р.

Тиша


  Бібліотека і тиша, як Біл Гейтс і Microsoft, як Том і Джері, як Маркс та Енгельс. Прямі асоціації. Скільки жартів з цього приводу: «Тишина должна быть в библиотеке!». Ми читаємо в інтернеті, яким чином намагаються розвеселити людей бібліотекарі різних країн: і ніч у бібліотеці, і теніс, і кава-чай, весілля у книжковому антуражі та інше.
   А тиші ж на Землі стає дедалі менше… Вона така непомітна, але виявляється дуже важлива! У журналі «Країна» № 5 за 2013 рік опублікована стаття «Навіщо людині тиша?». Звуковий еколог Гордон Хемптон 30 років займається дослідженням «Екологічної тиші». Ось декілька його спостережень: Світ став гучний… техногенні звуки скрізь. У шумному середовищі важче думати та концентруватися: автомобілі, музика, розмови, техніка. Учні в тихих класах показують кращі результати; чим більший рівень шуму на фабриці, тим більше там нещасних випадків. Ще кілька років тому в Європі було кілька місць, де протягом 15 хвилин можна було відчувати справжню, природну тишу, зараз - це єдине місце у Франції. У найкращих місцях стан повної тиші триває не більше хвилини. Техногенний шум є причиною багатьох нервових і серцевих захворювань.
    Бібліотека ж залишається одним із останніх бастіонів тиші. Тут не волає музика, атмосфера дружня до навчання та читання. Давайте ж цінувати те, що є у нас, а в усьому світі стає рідкістю.
Тсссссс…..

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!