З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

четвер, 23 січня 2014 р.

Сергій Довлатов. Обговорення творчості.

У рамках проекту УБА  "Читай, формат не має значення",   відбулося методичне засідання  бібліотекарів.  Розглядалась творчість Сергія Довлатова. До цього дня всі мали прочитати  якийсь твір письменника, щоб  мати уявлення про стиль  автора і знати предмет обговорення.
Дуже неоднозначні враження залишили прочитані книги!  Одні вважають його твори геніальними, інші - літературою низької проби.  Чекаємо в коментарях до цього посту  різних думок і вражень, як від книг, так  і від  виступу доповідачів.


7 коментарів:

  1. О «Зоне» С.Довлатова. Жесткий, реалистичный рассказ о диком ужасном мире. Мир, пропитанный жестокостью и насилием, в котором дрались заточками, ели собак, покрывали лица татуировками, в котором расстаться с жизнью можно было всего за пачку чая.
    Мы живем в очень и очень непростое время, но оно – лучше!

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуючи цій повісті ми відчуваємо різницю між тим часом і зараз.
    І ця різниця на користь дійсно сьогодення.

    ВідповістиВидалити
  3. Сподобалось, як доповідачі відчули глибину творчості. Те, що лежить на поверхні - це асоціації першого плану, маркери того часу. Зрозуміла, що твори не розважальні, але виникло бажання почитати Довлатова.

    ВідповістиВидалити
  4. " Я уверен, что понятно немногим,пройдет еще несколько лет и станет понятно всем,- что в нашей словесности утвердился писатель, с почти безошибочным чувством языка и стиля. Там, где совпадают замысел и исполнение,- невиданное с ХІХ века благородство простоты." Петр Львович Вайль,автор книг "Современная русская проза", "Потерянный Рай. Эмиграция. Попытка автопортрета", литературный критик, с 1977 года живет в США.
    " Удивительно, что этот бывалый, все повидавший в жизни, прошедший огонь, воду и медные трубы человек, был самым "литературным" из всех сотен литераторов, что довелось мне повстречать в жизни. Евгений Рейн, сосед Довлатова по Питеру, поэт, автор множества сборников и публикаций, "птенец из гнезда Ахматовой" , г. Москва.

    ВідповістиВидалити
  5. Олено Михайлівно, дякую Вам за прекрасну презентацію творчої долі Сергія Довлатова. Читаючи стислу автобіографію, розумієш,що не цікаво. Але з вуст доповідача історія життя цієї особистості наповнюється життєвим колоритом і виникає бажання почути ще хоч трішки про нього.

    ВідповістиВидалити
  6. Прочитала одну книгу. Великого враження вона не справила, хоча були і цікаві епізоди. Коли ознайомилася з життям письменника, зацікавилася ним, як особистістю. Можливо прочитаю й інші твори Сергія Довлатова.

    ВідповістиВидалити
  7. Велика подяка Олені Михайлівні. Слухала вас із захопленням. Прочитаю твори Сергія Довлатова обов'язково.

    ВідповістиВидалити

Залиште свій коментар!