З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

вівторок, 2 червня 2015 р.

Квіти на підвіконні

Кімнатні рослини є не тільки справжньою окрасою приміщення, вони також позитивно впливають на самопочуття і настрій людини. Зелені супутники зволожують та очищують повітря від шкідливих речовин. Сьогодні стає досить актуально та модно вирощувати та доглядати за домашніми квітами, не лише у власному просторі, але й на робочому місці.
Запрошуємо Вас переглянути виставку-експозицію „Квіти на підвіконні”, яка діє у читальній залі бібліотеки. Ми створили уявну оселю з кухнею, вітальнею та спальною кімнатою. 

У кухні рекомендуємо тримати рослини, які володіють бактирицидною властивістю.
Наприклад, алоє, лавр, агава. Допоможуть очистити повітря плющ і спатіфіллум. В інтер’єрі кухні квіти не повинні вражати своєю вишуканістю але мають добре адаптуватися до її атмосфери. Такими якостями володіють бегонія, сциндапсус, гіпоестес, зебрина і недоторка, а також садові цибулинні рослини. Ще фіалка, герань, примула, цикламен та азалія.
Вітальні притаманна затишна, доброзичлива атмосфера, тому найкращими квітами можуть бути енергодонори – це різні види кімнатних пальм, агава, бальзамін, цикламени, камелії.

Обов’язковими у цій частині оселі є хлорофітум і пеларгонія, які гарно очищують повітря. Аспарагус, гібіскус, пасифлора, товстянка деревоподібна, каланхоє будуть не зайвими.
Урізноманітнити інтер’єр спальні вам допоможуть кала, фікус.
Забезпечить гарний сон – хлорофітум. Герань позбавить від головного болю. До речі, біла герань допоможе подолати безсоння, а червона – принесе благополуччя та удачу. Також добре мати в кімнаті спатіфіллум незаміжній дівчині, який допоможе знайти їй жіноче щастя. Слід уникати: монстеру, лілію, папороть, орхідею.
Гарного перегляду!

1 коментар:

  1. Дякую за дуже жваву, цікаву, корисну та пізнавальну розповідь ! Бажаю всім мати у своїх оселях такі природні красиві обереги.
    АЛГ, відділ КНОД

    ВідповістиВидалити

Залиште свій коментар!