З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

понеділок, 2 листопада 2015 р.

Підсумки



Уже п’ятий рік підряд, у жовтні, за ініціативою бібліотеки академії та за підтримки першого проректора Бобирьова В.М., деканів стоматологічного факультету – Сидорової А.І., медичного факультету №1 – Рябушко М.М. та медичного факультету №2 – Похилько В.І. в бібліотеці тривали Дні відкритих дверей для першокурсників.

У рамках даного заходу співробітниками бібліотеки розроблено спеціальне бібліотечне заняття, основна мета якого: навчити користувачів вести самостійний пошук інформації по бібліотечних каталогах і картотеках (особливо по електронному каталогу та базах даних), навчити раціональним методам пошуку фахової інформації, сформувати уявлення про ресурси  та фонди бібліотеки, ознайомити з відділами та абонементами тощо.

Цьогорічні першокурсники вразили своєю організованістю, відповідальністю та зацікавленістю. Спілкування з групами стоматологів і лікувальників було приємним, змістовним  та корисним.


         П’ять років – це досвід. Практика показала, що такі бібліотечні заняття значно формують основу інформаційної грамотності та культури студентів. Адже вміння орієнтуватися в інформаційному потоці, самостійно конструювати свої знання, використовуючи різноманітні інформаційні ресурси, є одним із найважливіших показників рівня освіченості. Тому навчання у даному напрямку – одне із першочергових завдань бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!