З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

четвер, 27 жовтня 2016 р.

Бліц-бесіди в бібліотеці

Тривають Дні відкритих дверей для першокурсників.
 Крім загального уявлення про бібліотечні послуги та ресурси, студенти мають можливіть прослухати одну із бліц-бесід, що пропонують бібліотекарі.



Наприклад, з бліц-бесіди «Волонтерство заради миру» слухачі  дізналися про курси надання першої медичної допомоги, що організовані Центром екстреннної медичної допомоги та медицини катастроф Полтавської області, про історію легендарної собаки Баррі, яка врятувала багато життів й іменем якої названо волонтерську організацію.



Про визначних діячів медичної галузі, основоположників  ВДНЗУ "УМСА", що стояли у витоків нашої академії, студенти дізналися з презентації першого розділу віртуального путівника «Сторінки академічної біографії в книжкових виданнях. Видатні особистості  медакадемії I періоду: 1921-1931 – Ю. Гофунг, М.Фабрикант, В.Воробйов», а також їм надано було унікальну можливість –  потримали в руках легендарний "Компендиум практического зубоврачевания" Ю. Гофунга.




Завжди вражає першокурсників  і факсимільне видання оригіналу рукопису  "Остромирове Євангеліє" та розповідь про нього. 




Порозмірковувати над  запитанням: " А чому ж книга, найдавніший з носіїв, зараз так само актуальна і витримує конкуренцію  з усіма технологіями?" студенти мали можливість на експрес-огляді носіїв і накопичувачів інформації 





Бесіда про  систему пенсійної реформи в Україні змусила першокурсників задуматись  про власне майбутнє і вже сьогодні починати  вчитися раціонально розпоряджатися фінансами.



Роздуми авторитетних вчених Стівена Хокінга та Енріко Фермі про необмежність Чумацького шляху і пошуки розумних, технологічно розвинених цивілізацій на просторах Всесвіту були озвучені в бесіді-роздумі "Чи самотні ми у Всесвіті?" 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!