З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

середу, 23 листопада 2016 р.

Військова медицина в Україні

                                     
     Своєчасне та якісне надання хірургічної допомоги є однією з головних умов збереження життя та профілактики важких ускладнень у поранених в умовах бойової діяльності військ. Лікарі, які сьогодні відстоюють незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, надають медичну допомогу пораненим в Антитерористичній операції, застосовують методи воєнно-польової хірургії.

 У посібнику «Невідкладна військова хірургія» (Київ, 2015), який підготовлений фахівцями Науково-дослідного центру американської військової медицини (Інститут Бордена), докладно описують діагностику та особливості лікування травм воєнного часу. Ознайомлення з досвідом військових хірургів США, здобутим під час нещодавніх конфліктів в Афганістані та Іраку, буде корисним  як для військових хірургів та організаторів військово-медичного забезпечення Збройних сил України, так і для майбутніх лікарів.
     Над проблемами вдосконалення надання медичної допомоги в умовах війни працюють і українські хірурги. До вашої уваги навчальний посібник для хірургів


«Хирургия повреждений при политравме мирного и военного времени» (Полтава, 2015).  Його автор – Шейко Володимир Дмитрович – доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри хірургії №2 Вищого державного навчального закладу України «Українська медична стоматологічна академія».
     Успіх роботи  військових медиків значною мірою залежить від матеріально-технічного оснащення медичної служби військових частин та військово-медичних закладів Збройних сил України. Ці питання розглядаються у навчальному посібнику
«Комплектно-табельне оснащення військово-медичної служби». 
Його автор – полковник медичної служби Олійник Петро Володимирович.

     Ознайомитися з книгами можна у читальній залі та на науковому абонементі бібліотеки.

1 коментар:

Залиште свій коментар!