З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

Чайна симфонія

15 грудня, у Міжнародний день чаю, вже традиційно (другий рік поспіль) центральна читальна зала бібліотеки академії наповнилася чайними ароматами. 



Трав’яний збір із м’яти, липи, бузини, чебрецю, нагідки, шипшини, що приготовлений співробітниками бібліотеки з екологічно чистої сировини, зібраної на луках Полтавщини – це не лише смачний та ароматний напій, а також джерело корисних вітамінів, яких особливо не вистачає людському організму взимку. Зараз, коли епідемічний поріг захворюваності на грип у місті збільшився, теплий чай у спокійній, доброзичливій атмосфері читальної зали є дуже корисним і доречним.


За фінансової підтримки та активної участі студентського профкому УМСА, цього виняткового дня користувачі бібліотеки могли насолодитися також чорним і зеленим чаєм та скуштувати різне печиво.


  


Приємною несподіванкою для всіх присутніх стала поява у читальній залі ректора академії Вячеслава Миколайовича Ждана та проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Похилька Валерія Івановича, яким теж було запропоновано скуштувати чай. Як справжні лікарі, вони обрали трав’яний чай, зазначивши усі корисні властивості кожного елементу, що входили до його складу. Спілкування за чашкою духмяного чаю сприяло до продуктивної бесіди про справи бібліотечні й нагальні.

      
  А ще, Вячеслав Миколайович пообіцяв подарувати бібліотеці старовинний самовар для оформлення більш колоритного дизайну подібних акцій і вже увечері великий антикварний самовар XIX ст. парової самоварної фабрики «Василіи Александръ Павелъ Баташевы» із шістнадцятьма медалями красувався в читальній залі. Дякуємо за цінний подарунок, який  надихнув нас на нові ідеї організації  в бібліотеці культурно-мистецьких заходів.



Маємо надію, що й наступні роки в Міжнародний день чаю читачі центральної читальної зали бібліотеки академії зможуть насолодитися запашним ароматним чаєм.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!