З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Фантазія і творчість

Творчість людини – явище складне, багатогранне й суперечливе, охоплює чимало сфер її буття. У людини немає благороднішого заняття, яке виправдовувало б її існування на землі, підтверджувало б високе звання людини, давало б їй глибоку й істинну насолоду від ранньої юності до похилої старості, ніж творчість.


Творчі  люди, як правило, – неординарні,  унікальні, дивакуваті особистості. Так, коли Міллер писав свої твори – тримав ноги у холодній воді, Руссо стояв на сонці з непокритою головою; Мільтон та Пушкін любили писати, лежачи на софі чи кушетці. Кавоманами були Бальзак, Бах, Шиллер. У повсякденному бутті поруч із нами також живуть цікаві, самобутні люди. Саме про їхню творчість і розповідає виставка-експозиція «Творчість і фантазія», що діє на науковому абонементі. Завітайте, можливо, ви дізнаєтеся щось зовсім сенсаційне про ваших друзів та знайомих!


А справжньою родзинкою стануть для поціновувачів прадавнього мистецтва народної вишивки книга «Знаки 155 стародавніх українських вишивок» (Київ, 1992) та альбом вишивок Григорія Кисіля «Українська вишивка: орнаменти, шрифти, тематичні композиції» (Полтава, 2005), які представлені на виставці. Чекаємо! 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!