З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

понеділок, 20 листопада 2017 р.

Бібліотека-Інформація-Знання-Успіх


Для оволодіння достатнім запасом знань та умінь щодо використання інформаційних ресурсів бібліотеки академії студентам перших курсів медичного факультету № 1, медичного факультету № 2, стоматологічного факультету та студентам 2-го курсу з нормативним терміном навчання у межах Тижнів першокурсника з 30 жовтня по 17 листопада були проведені бібліотечні заняття «Основи інформаційної культури». Їх основна мета – адаптація студентів перших курсів до системи самостійної роботи в бібліотеці академії, прищеплення навичок інформаційного пошуку в автоматизованих бібліотечних системах, базах даних і мережі Інтернет, підвищення рівня інформаційної культури користувачів.
Під час занять слухачі дізналися про такі нові форми бібліотечної роботи як віртуальна бібліографічна довідка, віртуальна книжкова виставка, репозитарій, вебліографія тощо.

Практична частина заняття була присвячена вмінню формувати інформаційні потреби та репрезентувати їх у запитах, оволодінню алгоритмами та технологіями пошуку інформації, навчанню методиці ефективного використання ресурсів академічної бібліотеки.


Усе це дозволить студентам не тільки ефективно навчатися в академії, а й самостійно поповнювати професійні знання після закінчення вишу, заощаджуючи час й інтелектуальні затрати на пошук навчальної та наукової інформації.


Яскравим доповненням до бібліотечних занять стали підготовлені бібліотекарями тематичні бліц-бесіди, експрес-огляди, презентації: «Японія: відома і невідома», «Ліна Костенко: жива легенда України», «Зберегти надбання віків» (до Всесвітнього дня аудивізуальної спадщини), «Людина і природа: гармонія і трагедія» (до Міжнародного дня зменшення ризику природних катастроф), «Моя улюблена іграшка», «Зі скарбів бібліотеки: подарункова література», «Пенсійна реформа і молодь», «Улюбленці і гідні помічники: собаки в медицині і порятунку людей», презентація книги Марії Зігірньої «Про одруження на Вкраїні в давніші часи» (К., 1912) з електронної колекції Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!