З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

четвер, 26 квітня 2018 р.

"Сторінки академічної біографії в книжкових виданнях"


До 100-річчя Вищого державного навчального закладу України "Українська медична стоматологічна академія", яке буде відзначатися у 2021 році, бібліотекою Академії продовжується робота з упорядкування віртуального путівника "Сторінки академічної біографії в книжкових виданнях".

Починаючи із 2016 року, книгозбірня презентує читачам та всім, хто поєднав свою долю з ВДНЗУ "УМСА" окремий розділ Путівника, який відповідає певному історичному періоду становлення вишу, і вже до 100-річчя будемо мати повне солідне дослідження.
А матеріалу для досліджень у бібліотеці Академії чимало! Співробітники книгозбірні з'ясували, що за наявним бібліотечним фондом можна дослідити історію розвитку вищого навчального закладу. Так виникла ідея створити проект під назвою "Сторінки академічної біографії в книжкових виданнях", який вирішили представити у вигляді віртуального путівника. Упевнені, що завдяки саме цій ініціативі буде відкрито дуже багато цікавих і невідомих сторінок в історії Академії.


I розділ "Перший період (1921-1931) – при Харківській медичній академії відкрито одонтологічний факультет" було презентовано у 2016 році (у Всеукраїнський день бібліотек).
25 квітня за підтримки та активної участі кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії з пластичною та реконструктивною хірургією голови та шиї  на чолі з завідувачем кафедри, професором Авєтіковим Давидом Соломоновичем для студентів четвертого курсу стоматологічного факультету бібліотекою академії було презентовано II розділ Путівника: "Другий період (1931-1941) – одонтологічний факультет реорганізовано в Харківський стоматологічний інститут". Його представила завідувач інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки – Олександра Олександрівна Подрезенко разом зі студентками – Борисовою Юлією та Панасенко Альоною (4 курс, стоматологічний факультет).
 





Захід супроводжував книжковий перегляд "Із фонду старовинних видань бібліотеки", тематика якого відповідала змісту віртуального Путівника; і  став предметом неабиякої зацікавленості з-поміж майбутніх стоматологів та викладачів кафедри. Унікальні видання, що зберігаються у книгозбірні є цінним надбанням та гордістю Академії!
    


Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!