З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

понеділок, 21 травня 2018 р.

ГРАН-ПРІ НА ХІІ ОБЛАСНОМУ ФЕСТИВАЛІ МИСТЕЦТВ "ДУШІ КРИНИЦЯ"




19 травня у мальовничій та оспіваній Миколою Гоголем Диканьці пройшов щорічний   обласний фестиваль "Душі криниця" колективів закладів охорони здоров'я  Полтавської області. У мистецькому конкурсі Вищий державний навчальний заклад України "Українська медична стоматологічна академія" гідно представив творчий колектив, у складі народного аматорського хору "Криниця" (керівник – Дронова О.) та ансамблю народного танцю "Візерунки" (керівник – Кириленко Л.) і здобув Гран-Прі. 



На святковій сцені з яскравою вокально-хореографічною композицією "Просимо до нас на весілля" учасники художньої самодіяльності продемонстрували справжнє високохудожнє народне мистецтво.



…Весілля! Дружки і дружби, старости, батьки, гільце, і, мов двоє лебедів, - молодята… (Кириленко Марія та Филенко Борис). Усе кружляє у різнобарвному вихорі та милує око й слух глядача. Зворушливо у виконанні криничан звучать обрядові пісні весільного циклу "Ой у лузі зозуля кувала", "Поволі розбирайте", "Рости сосно", "Галочка".  



Барвисті костюми, висока виконавська майстерність, яскравий народний гумор, ліричність, технічна майстерність танцюристів, неповторний художній образ дівчини-нареченої та нареченого – усе це на сцені створило  атмосферу справжнього колоритного українського весілля!



Прекрасні ліричні пісні, феєричні танцювальні композиції, мистецький талант й артистизм справили незабутнє враження на глядачів та вельмишановне журі. І, як результат, Гран-прі та дипломи І ступеня у хоровому жанрі й у жанрі хореографії.




Висловлюємо подяку за підтримку адміністрації академії,  ректору Ждану Вячеславу Миколайовичу та голові профспілкового комітету Борисовій Зінаїді Олексіївні. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!