З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 5 жовтня 2018 р.

Сторінки академічної біографії в книжкових виданнях


4 жовтня в п’ятій аудиторії імені Г.Я. Кудінова Української медичної стоматологічної академії за підтримки та активної участі кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії з пластичною та реконструктивною хірургією голови та шиї (завідувач – доктор медичних наук, професор Аветіков Д.С.) бібліотека «УМСА» презентувала віртуальний путівник «Сторінки академічної біографії в книжкових виданнях. Розділ III (1941-1944): «Евакуація Харківського стоматологічного інституту до м. Фрунзе і подальша реорганізація стоматологічного факультету Киргизького медичного інституту»».


Кожного року, починаючи з 2016, бібліотекою презентується окремий розділ Путівника, який відповідає певному історичному періоду становлення вишу. Тож, до 100-річчя «УМСА» (2021 рік) ми матимемо повну версію солідного дослідження історії розвитку академії за наявним бібліотечним фондом.




Ретельне опрацювання великої кількості документів, старовинних друкованих видань із медицини, унікальних за своїм змістом і походженням, надало можливість відкрити нові сторінки в історії академії та біографії її видатних корифеїв. Про що докладно розповіла завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом – Подрезенко О.О. У доповіді брали участь студентки стоматологічного факультету: п’ятикурсниці – Борисова Юля і Панасенко Альона та студентка 4 курсу –  Манжос Ганна.


На заході був присутній проректор із науково-педагогічної та виховної роботи, професор Похилько В.І., який привітав співробітників бібліотеки та усіх присутніх зі Всеукраїнським днем бібліотек, зазначив про визначну роль академічної книгозбірні в освітньо-виховному процесі.  Зі вступним словом виступив завідувач кафедри хірургічної стоматології та щелепно-лицевої хірургії з пластичною та реконструктивною хірургією голови та шиї –професор Аветіков Д.С.




На початку заходу були підведені підсумки Акції «Волонтери в бібліотеці», яка стартувала напередодні Всеукраїнського дня бібліотек. (Про  що докладніше у наступному пості)










Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!