З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

середу, 14 листопада 2018 р.

Est ce-que vous parlez français?

А ви розмовляєте французькою мовою? У вересні цього року стартував Рік французької мови в Україні (2018-2019 навчальний рік), що має на меті популяризацію французької мови за допомогою різноманітних заходів та проектів, які будуть здійснюватися на всій території України.

Французька мова займає особливе місце в світі. Це єдина мова, крім англійської, якою користуються на всіх п’яти континентах. На французькій говорять у 43 країнах світу і вона є офіційною мовою 33 країн. Французька, поряд з англійською, є однією з офіційних мов ООН, ЮНЕСКО, Червоного хреста і ряду інших міжнародних організацій.


         У 1994 році був прийнятий французьким урядом закон про мову – закон Тубона – для закріплення статусу французької мови не просто як основної офіційної мови республіки, а й для захисту мови від витіснення іноземними словами, запозиченнями. За порушення закону призначаються покарання – штрафи різного розміру. Закон зобов’язує уряд щороку, до 15 вересня, подавати парламентові звіт про стан французької мови.

Виставка «Повага до мови – повага до народу» у центральній читальній залі бібліотеки

         Фонд бібліотеки «УМСА» містить чимало підручників, посібників, довідників, словників, розмовників з французької мови. А ще, книги для читання французькою мовою –  це здебільшого художні твори у скороченому вигляді.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!