З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

середу, 20 березня 2019 р.

«Поміж легендою та історією»


Історико-тематичний нарис «Поміж легендою та історією» – сьогодні, 20 березня, у день 380-річчя з дня народження унікальної особистості, визначного діяча української державності, гетьмана Лівобережної України Івана Мазепи, відбувся у центральній читальній залі бібліотеки «УМСА».

Іван Мазепа став знаковою постаттю української історії. Він створив прецендент виступу владних кіл українського суспільства проти диктату російського центру. Природжений дипломат, мудрий політик і полководець, талановитий поет і, зрештою, меценат, за правління якого українське бароко пережило період найбільшого розквіту – саме це намагалися донести до слухачів організатори заходу  та його активні учасники: Ольга Ковтун (студ. 6-го курсу мед.ф-ту), Аліна Денисенко (студ. 5-го курсу мед. ф-ту), Володя Курило (студ. 2-го курсу стом.ф-ту), Ігор Сидорський (студ. 1-го курсу стом.ф-ту), Діана Білозерцева (студ. 1-го курсу мед.ф-ту).

Захід відбувся за участі проректора з науково-педагогічної та виховної роботи Похилька В.І., за сприяння Центру управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!