З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

середу, 13 листопада 2019 р.

Зірка Мойсея Фабриканта

17-го листопада 1869 року народився Мойсей Борисович Фабрикант – доктор медицини (1907), доктор медичних наук (1939), професор – видатна постать в історії становлення вітчизняної щелепно-лицевої хірургії, засновник кафедри хірургічної стоматології Харківського стоматологічного інституту (нині Українська медична стоматологічна академія).
Неймовірний скарб зберігається в архіві академії – особиста справа з автобіографією Мойсея Фабриканта.


М.Б. Фабрикант – автор понад 80 наукових робіт, у тому числі підручника з хірургічної стоматології, який є гордістю фонду нашої бібліотеки, як і багато книг з його власної колекції.


Ці книги унікальні ще й тим, що містять автографи Фабриканта, відбиток його особистої печатки, а також подарункові надписи на книгах, які йому дарували.


Підготовлену нами інформацію, присвячену М.Б. Фабриканту, буде представлено на науково-практичній конференції з міжнародною участю «Актуальні проблеми стоматології, щелепно-лицевої хірургії, пластичної хірургії голови та шиї», присвяченій 155-річчю від дня народження засновника кафедри хірургічної стоматології, професора М.Б. Фабриканта і 50-річчя полтавського періоду кафедри, що відбудеться 14.11.2019-15.11.2019 року в Полтаві на базі УМСА та Полтавського міського будинку культури. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!