З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

середу, 6 листопада 2019 р.

Від рідної – до державної


9 листопада в нашій державі відзначається День української писемності та мови.


Це свято встановлено Указом Президента України в 1997 році на честь преподобного Нестора-літописця – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія. З цього приводу студенти першого курсу стоматологічного факультету разом із викладачами кафедри українознавства та гуманітарної підготовки на чолі із завідувачкою кафедри Тетяною Лещенко завітали до центральної читальної зали бібліотеки УМСА на презентацію тематичної книжково-ілюстративної виставки «Від рідної – до державної».


 Про усвідомлення необхідності знання української мови як першочергового обов’язку громадянина суверенної держави наголосила Тетяна Олександрівна Лещенко. А ще вона передала до фонду книгозбірні із власної бібліотеки книгу Оксани Забужко «Notre Dame dUkraine: Українка в конфлікті міфологій» та старовинне видання Г.О. Сабалдира «Правописний словник та правила правопису й розділових знаків». Щиросердно дякуємо за цінний дарунок!









Так сталося, що українська мова упродовж століть зазнавала утисків із боку тих держав, які поневолювали Україну. Тим, що в тривалих визвольних змаганнях, які випали на долю українського народу, він усе ж здобув Незалежність, маємо завдячувати різним чинникам, але чи не найвагомішим з-поміж них була саме наша неопалима, невмируща, прекрасна рідна мова з її піснею і народною творчістю загалом, з нашим оптимізмом. Сьогодні ми живемо в незалежній країні, проте і зараз над українською мовою нависла чергова небезпека… Тож завжди пам’ятаймо: народ, роз’єднаний мовно, ще ніколи не утвердився як нація.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!