З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 10 квітня 2020 р.

Це тремтіння не можна зупинити

День народження Джеймса Паркінсона, 11 квітня, оголошено Всесвітнім днем боротьби з хворобою Паркінсона, а символом міжнародного руху став червоний тюльпан.
Історія «Червоного тюльпана» повʼязана з імʼям голландського садівника Ван дер Верельда, який страждав від хвороби Паркінсона. У 1980 році він створив новий сорт червоно-білих тюльпанів і назвав його «Доктор Джеймс Паркінсон» – на честь людини, яка дала назву його хворобі.

В Україні зареєстровано близько 24 тисяч хворих на хворобу Паркінсона. Кожного року від 2300 до 2500 хворих уперше захворюють на цю недугу. Якщо не лікуватися, людина втрачає здатність рухатися самостійно і потребує сторонньої допомоги. Тому бажано виявити проблему якомога раніше.
Аби зрозуміти, що відчуває людина з хворобою Паркінсона, як правильно організувати їй життя, щоб недугу стримати, як жити з цією хворобою, – радимо прочитати неймовірно цікаву автобіографічну книгу-щоденник французької телеведучої Катрін Лаборд «Тремтіти». Авторка, пропрацювала на телебаченні 28 років, має творчі здібності і, як виявилося, неабиякий письменницький талант, про який ніхто б не дізнався, якби не хвороба, яка так несподівано її спіткала. Книга написана в гумористичній формі, а деякі епізоди змушують читача відверто реготати. Катрін зауважує: «Книга не допоможе мені вилікуватися, та я її пишу задля однієї мети: створити відстань між собою та хворобою».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!