З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 1 жовтня 2021 р.

Всеукраїнський день бібліотек

 30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек. Цього дня сталася унікальна подія, на яку чекали вже багато років співробітники бібліотеки та вся університетська громада – це відкриття Музею раритетної книги. Приємно і символічно, що відкриття Музею відбулося саме у сторічний ювілей університету, у Всеукраїнський день бібліотек. Дійсно – це достойний подарунок для шанувальників Книги.














В урочистостях взяли участь: ректор Полтавського державного медичного університету, професор Вячеслав Миколайович Ждан; перший проректор з науково-педагогічної роботи, професор Валентин Миколайович Дворник; проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор Валерій Іванович Похилько. 

Ідея створення Музею зародилася понад десять років тому, коли бібліотекою було розпочато грандіозну роботу не тільки з упорядкування та дослідження наявних у фонді раритетних книг, а й популяризації колекції та забезпечення доступу до неї сучасним та майбутнім поколінням.  Результати досліджень відображені у трьох великих проєктах, які присвячені славному ювілею ПДМУ й були презентовані присутнім на заході: віртуальний путівник «Сторінки університетської біографії в книжкових виданнях», бібліографічний покажчик у трьох книгах «Раритетні видання фонду бібліотеки ПДМУ»,  віртуальний покажчик «ПДМУ – 100! Бібліозанурення в історію Університету». 

Ректор ПДМУ, професор Вячеслав Ждан, у своїй промові до присутніх у залі наголосив на важливій ролі бібліотеки вишу, як потужного інформаційного та культурного осередку університету, подякував співробітникам книгозбірні за плідну працю і подарував раритетне видання 1895 року доктора Адольфа Струмпеля «Учебник частной патологии и терапии внутренних болезней», яке поповнило новостворений Музей раритетної книги.

Фонд книгозбірні університету збагатився ювілейним подарунковим документально-публіцистичним виданням «Історія нескінченна: 100 років Українській медичній стоматологічній академії», яке презентувала глядачам укладачка та редакторка, завідувачка кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Лещенко Тетяна Олександрівна.

По закінченні урочистої частини, усі охочі могли відвідати Музей раритетної книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!