З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

вівторок, 28 грудня 2021 р.

«Славетні імена»: Стражеско, Заболотний

Наприкінці грудня понад сто років тому народилися дві непересічні постаті, обдаровані лікарі, науковці, що все своє життя самовіддано служили рідному народу і всьому людству. Їхній внесок у галузь медицини надзвичайно великий!

Данило Кирилович Заболотний. «Його праця – подвиг. Навіть короткий перелік його заслуг завжди вражатиме…», – писав І. Мечников про видатного українського мікробіолога, засновника вітчизняної епідеміології, академіка АН СРСР та АН УРСР. І ці слова не є перебільшенням – талановитий учений присвятив своє життя рятуванню людства від епідемій таких смертельно небезпечних хвороб, як чума, холера, дифтерія, висипний тиф та інших. 28 грудня відзначаємо 155-річчя від дня його народження.
Микола Дмитрович Стражеско. Увійшов в історію світової медицини як видатний науковець і клініцист, фундатор терапевтичної школи, один із засновників вітчизняної кардіології. 29 грудня відзначаємо 145-річчя від дня його народження.
Корифеям вітчизняної медичної науки присвячена книжково-ілюстративна виставка на науковому абонементі бібліотеки ПДМУ – «Славетні імена».

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!