З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 3 грудня 2021 р.

Співпраця з кафедрою

Бібліотека ПДМУ і кафедра українознавства та гуманітарної підготовки – практика співпраці та спільні проєкти.

Відтепер бібліотечний інформаційно-виставковий стенд розмістився на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки. У планах – презентація тематичних ілюстрованих виставок до знаменних і календарних дат, ювілеїв видатних науковців, письменників та державних діячів тощо. Дякуємо завідувачці кафедри Лещенко Тетяні Олександрівні за підтримку й впровадження інноваційних, креативних та цікавих ідей!

До 140-річчя з дня смерті геніального хірурга, педагога, «батька» військово-польової хірургії, винахідника гіпсової пов’язки й внутрішньовенного наркозу, основоположника пластичної хірургії і топографічної анатомії – Миколи Івановича Пирогова відбулася дебютна презентація виставки з тематичною бесідою для здобувачів освіти першого курсу стоматологічного факультету (група №1).
Мало хто знає, що Пирогов писав вірші й філософські трактати, вирощував лікарські рослини й декоративні квіти, займався селекцією. На освітянській ниві його новаторства не втратили актуальності й у XXI столітті. Українці пишаються тим, що з п’ятдесяти років наукової, лікарської та педагогічної діяльності більшу частину М. Пирогов прожив в Україні, тут впроваджувалися його сміливі задуми, тут уперше здійснювалися найскладніші оперативні втручання, тут він і помер.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!