З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

середу, 14 грудня 2022 р.

«Солдати Чорнобиля»

14 грудня ми щорічно відзначаємо День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Саме цього дня 22 роки тому було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС.

У місті відбулися заходи з вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, а після покладання квітів до монумента героїв-чорнобильців, до читальної зали університетської книгозбірні завітали гості – представники обласних, міських, районних організацій постраждалих та учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, ліквідатори серед співробітників університету, поміж яких – ректор ЗВО ПДМУ Вячеслав Ждан. На заході був присутній директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак. Співробітники бібліотеки та гості отримали можливість зустрітися з людьми, які 36 років тому боролися зі страшним лихом задля збереження здоров’я інших людей та самої можливості життя майбутніх поколінь.
Анатолій Шевченко та Сергей Козлов – автори-упорядники книги «Солдати Чорнобиля», з власного досвіду знають про трагічні події Чорнобиля. Вони подарували книгу бібліотеці, де йдеться про наших земляків, які долучилися до подолання наслідків техногенної катастрофи. Книга зацікавить не лише ліквідаторів та переселенців, а всіх, хто хоче винести уроки минулого та будувати майбутнє.
Відтепер «Солдати Чорнобиля» у фонді бібліотеки. Запрошуємо до прочитання!







Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!