З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятниця, 27 січня 2023 р.

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.

Голокост, Шоа – переслідування та масове винищення нацистами євреїв під час Другої світової війни. Жертв знищували лише за етнічну приналежність.

18 років тому Генеральна асамблея ООН оголосила 27 січня Днем пам’яті жертв Голокосту. Україна на державному рівні вшановує жертв трагедії з 2012 року. Дата була вибрана невипадково. Саме 27 січня 1945 року війська 1-го українського фронту увійшли до нацистського табору смерті Аушвіц. Цей табір став у сучасному світі символом нацистських злочинів. Після окупації Німеччиною західної частини СРСР саме євреї України були першими на цьому жахливому шляху. Понад три роки нацистський смерч душив Україну.

Швидкоплинний час.. Та навряд чи він зможе вилікувати ту глибоку рану, що залишилася в серцях багатьох людей світу. Незважаючи на це, ми повинні пам’ятати і повертатися до цієї чорної сторінки історії, адже, забуваючи своє минуле, ми можемо занапастити майбутнє в душах наших дітей. Пам’ять – це наш найцінніший скарб. Закликаємо пам’ятати заради того, щоб ця трагедія ніколи не повторилася.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!