З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 10 листопада 2023 р.

Майстер-клас із глинотерапії

9 листопада в Україні відзначили своє професійне свято працівники культури та майстри народного мистецтва. Цей день об’єднав всіх, хто не уявляє свого життя без творчості, хто веде величезну просвітницьку роботу й популяризує українську культуру.

Натепер, коли в нашій країні війна, роль мистецтва в житті людини відіграє значну роль. Бо мистецтво не тільки виховує й формує духовний світ людини. Створюючи мистецькі твори, можна подолати стрес, депресію, страхи, поганий настрій і тривогу, підвищити самооцінку, впевненість у собі та навчитися краще розуміти свої бажання й цілі.

Тому, саме у Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва для студентського активу університету бібліотекою ПДМУ було організовано арттерапевтичне заняття з глинотерапії. Запросили для цього полтавську мисткиню, художницю-керамістку, випускницю зуботехнічного відділення УМСА – Діану Подрезенко-Корнієвську.

Вітав учасників заходу проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор Валерій Похилько. 

Запрошені на майстер-клас студенти під керівництвом майстрині втілювали свої творчі фантазії у глині, створювали власні шедеври, і водночас емоційно розвантажувалися, звільнялися від внутрішніх негативів, відновлювали життєву енергію і силу. Через маніпуляції із глиною вчилися не боятися власних помилок, бо все можна виправити або почати з початку. По закінченню заняття хлопці й дівчата раділи власноруч виготовленим виробам, робили світлини, дякували майстрині за незабутні враження.

Попри свій молодий вік, Діана вже провела безліч майстер-класів у наших полтавських навчальних закладах, бібліотеках міста. Працювала із різною категорією населення: дорослими, дітьми, людьми з особливими потребами; брала участь у різноманітних виставках і ярмарках. Декілька робіт мисткині представлені на книжково-ілюстративній етновиставці «Життя духовного основа», що діє у центральній читальній залі нашої книгозбірні. 

Дякуємо пані Діані за чудовий майстер-клас та усім присутнім за активну участь на арттерапевтичному занятті.



























Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!