З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

вівторок, 26 грудня 2023 р.

Фітогодина з кафедрою фармакології, клінічної фармакології та фармації

Заповітні трави життя… Так говорять люди про лікарські рослини. У  цих словах і захоплення чудовими властивостями зелених цілителів, і подяка природі за зцілення. Століття минали за століттями і люди все глибше пізнавали таємниці, сховані в цілющих коренях, листі, квітах. Травники передавали свої знання з покоління в покоління. Лікування рослинами і в наш час не втратило своєї актуальності. Сьогодні цей досвід поколінь ретельно вивчається науковцями та впроваджується в офіційній медицині. 

У центральній читальній залі університетської книгозбірні для здобувачів освіти другого курсу груп 21-С (зубні техніки), 201ФБН (фармацевти) і викладачів кафедри фармакології, клінічної фармакології та фармації було організовано фітогодину з презентацією книжково-ілюстративної виставки «Шукайте лікаря в природі».

Під час заходу відвідувачі дізналися про принципові переваги фітотерапії та недоліки  фітотерапевтичного методу лікування, пригадали історію використання лікарських трав, найвідоміші свідчення про лікування рослинами. На чолі із завідувачем кафедри, доктором медичних наук Русланом Луценком присутні взяли участь у квесті з розпізнавання лікарських рослин, що були представлені на виставці, а також, кожен мав можливість створити власний фітозбір і скуштувати його наприкінці зустрічі.



















Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!