З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 30 січня 2015 р.

Виставка-персоналія до 155-річчя від д.н. А.П. Чехова



«Україна мила і близька моєму серцю. Я люблю її літературу, музику, прекрасні пісні, сповнені чаруючих мелодій. Я люблю український народ, що дав світу такого титана, як Тарас Шевченко» 
 А.П.Чехов.

         Життя і творчість А.П.Чехова були тісно пов’язані з Україною. Навесні 1887 року він подорожував по Донецькому краю. У 1888-89 рр. двічі проживав під Сумами. У своїх творах «Степ», «Людина в футлярі», «Іменини» письменник відобразив людей та природу України. І в наші дні п’єси А.Чехова незмінно прикрашають репертуар українських театрів.
  



Знати Чехова і не любити його – неможливо. Життєрадісним Антошею Чехонте ввійшовши в російську літературу, змінивши 42 псевдоніми, Антон Павлович Чехов став нам близьким своєю людяністю, яка проникає через всю його художню творчість і його особистість, він близький нам своєю свідомістю того, що все прекрасне здобувається титанічною працею.
         Запрошуємо переглянути виставку-персоналію до 155-річчя від д.н. А.П. Чехова «Через століття до сердець», яка діє у центральній читальній залі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!