З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

середу, 27 грудня 2017 р.

Гордість галузі

Запрошуємо до перегляду ілюстрованої тематичної книжкової виставки, присвяченої 195-річчю з дня народження видатного французького мікробіолога, імунолога, хіміка – Луї Пастера, яка діє на науковому абонементі бібліотеки.


Луї Пастер був нагороджений орденами майже всіх країн світу. Всього у нього було близько 200 нагород. Його ім’я широко відоме завдяки створеній і названій пізніше в його честь технології пастеризації. Луї Пастер вивчав такі інфекційні захворювання як сибірська виразка, холера, сказ і розробив новий метод профілактики інфекцій – вакцинацію. Він врятував від розорення виноробів Франції, вказавши, що вино перетворюється в оцет під впливом бактерій, що викликають бродіння вин, і що досить нагріти вино до 60°, щоб потім можна було зберігати його в добре закупорених пляшках необмежений термін. І до того ж, присвятивши усе своє життя біології та лікуванню людей, Луї Пастер так і не отримав ані медичної, ані біологічної освіти.


Луї Пастер зібрав гроші на відкриття мікробіологічного інституту в Парижі. Пастерівський інститут працює дотепер. У XX столітті 8 співробітників, один з яких Ілля Мечников, отримали Нобелівські премії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!