З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

вівторок, 20 березня 2018 р.

Не руйнуй гармонії земної



         Від 3 березня по 21 березня бібліотека академії долучається до відзначення Всесвітнього дня дикої природи та до Всесвітнього дня лісу.


         У день весняного рівнодення в Північній півкулі, що за традицією вважається першим днем весни і символом нового життя й нових починань та в день осіннього рівнодення у Південній півкулі – святкується Всесвітній день лісу. Саме цей період є сприятливим для садіння та росту дерев.


         Ліс – це душа всієї планети, живий скарб нашої Землі. Оскільки процеси зменшення площі лісів і їх деградації є міжнародними проблемами, то ООН закликала всі держави-члени ООН підтримати проведення цього дня спеціальними заходами: інформаційними акціями, конкурсами, виставками, флешмобами, кампаніями з висадження дерев тощо.
         У фонді нашої бібліотеки є чимало видань природоохоронного, екологічного спрямування.


         Ліс – це не тільки «легені планети», це середовище проживання третьої частини всіх видів рослин, тварин і грибів, що існують на планеті. Дика фауна і флора є незмінною частиною природних систем Землі, які мають охоронятися для нинішніх й майбутніх поколінь. Тому, Генеральна Асамблея ООН у 2013 році постановила проголосити 3 березня Всесвітнім днем дикої природи.


         Запрошуємо до перегляду виставки «Не руйнуй гармонії земної», яка діє в центральній читальній залі бібліотеки академії. Презентуючи виставку, сподіваємося нагадати цим про важливість дбайливого ставлення до природи.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!