З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

четвер, 11 червня 2020 р.

Джад

Знайомтесь: Джад – міленіал і вірний друг бібліотеки!

Останні місяці весни і початок літа – особливо насичена пора для студента-медика 6 курсу. Сьогодні у Джада багато турбот: підготовка до «Кроку-2», додаткові заняття, випускний… Але він знаходить час завітати до бібліотеки академії, щоб привітатися, запитати, чи потрібна його допомога, та і просто поспілкуватися…
Це історія, яка розпочалася 6 років тому. Молодий хлопець із Йорданії у передчутті дорослого життя, «озброївшись» благословенням своїх батьків і старшого брата (теж медика) приїхав до Полтави, щоб здобути омріяну професію лікаря. Із самого початку Джад зрозумів, що потрібно не тільки встигати за навчанням, а й вести самостійний спосіб життя у незнайомому, але такому затишному і комфортному місті.
Знайомство хлопця з бібліотекою відбулося ще на першому курсі і стало дружнім на довгі роки. Студент – він завжди і всюди студент. Амбітний, активний, ініціативний, дещо прагматичний.
Згадує хлопець свій перший рік навчання: комплект навчальної літератури, коли разом із халатом і купою інших потрібних речей доводилося носити всі 4 томи атласи анатомії Сінєльнікова! А ще ж базові медичні дисципліни – анатомія і гістологія!


Перші недоспані ночі за вивченням предметів, поневіряння у пошуках житла, перше «мистецтво» студентської кулінарії (коли приготував свій улюблений гороховий суп), а пізніше – перші подорожі клінічними кафедрами, що розташовані у різних куточках міста у міських лікарнях, написання історій хвороб, практика…
«УМСА і Полтава – це найяскравіші сторінки мого життя, – зауважує Джад. — Тут я зустрів багато хороших і щирих людей, уперше навчився замішувати і заливати будівельний розчин, попрактикувався у вирощуванні томатів, зелені, посмакував українські страви».
Успішний лікар у майбутньому – це хороший студент медичного вишу сьогодні. Віримо, що і наш Джад у вже недалекому майбутньому стане висококваліфікованим спеціалістом. Дуже багато залежить саме від мотивації студента. І коли ми спостерігаємо за Джадом у бібліотеці, як він тримає в руках книжку, як детально щось конспектує, ми радіємо з того, що для студента пріоритетом сьогодні є цінність і важливість знань.

Спілкування з яскравими особистостями надихає та зачаровує. Саме таким і є Джад. Як говорить хлопець: «Моє життя – це спілкування. Обов’язково треба бути відкритим до людей і бути готовим сприймати нові знання. Не боятися запитувати, робити, пропонувати, говорити, … і саме тут, у бібліотеці УМСА панує неймовірна атмосфера відкритості та дружби. Тому сюди хочеться приходити. Мені приємно не просто знайомитися з літературою, працювати за комп’ютером, а й практикувати свою англійську, займатися волонтерством, поглиблювати знання з української мови».

Для нас, бібліотекарів, є цінним те, що у такому мінливому світі, швидкому темпоритмі нашого життя є небайдужі студенти, які знаходить час і вперше діляться з нами про свої успіхи у навчанні, розповідають про те, як змогли прослухати шум у серці, коли оперативно і правильно зуміли встановити діагноз. У ці хвилини ми також відчуваємо особливе піднесення!
У нього немає яскравих татуювань, екстравагантної зачіски, але він залишається собою за будь-яких життєвих ситуацій, для нього не існує другорядних речей, адже у те, що він робить, завжди вкладає часточку своєї душі, його посмішка і щирість полонять із перших хвилин знайомства.
Успіх Джада, безумовно, заслуга його найрідніших, найближчих людей – батька та матері, які, здається, ще зовсім недавно привели сина до дитячого садочка, аж ось – пишаються вже дорослим випускником Української медичної стоматологічної академії! Щира подяка батькам Джада за виховання чуйного, доброго сина!

Пам’ятай, Джаде, – бібліотека УМСА і наші серця завжди відкриті для Тебе!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!