З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

середа, 5 квітня 2023 р.

Навіщо ми їмо супи?

У Міжнародний день супу – 5 квітня – переглядаємо видання з гігієни харчування, нутриціології, дієтології та кулінарії… В Україні культура споживання супу та борщу вкоренилася міцно. Супи швидко зігрівають, покращують обмін речовин, дають організму необхідну енергію. А поживні речовини, розчинені у воді, засвоюються швидше та ефективніше. Іще одна корисна властивість рідких страв – вони сприяють зниженню ваги. Люди, які хоча б раз на день з’їдають тарілку супу, відчувають себе більш ситими й отримуюь менше калорій протягом дня, ніж ті, хто звик харчуватися всухом’ятку. Але кулінарні традиції багатьох країн виключають супи, що ставить під сумнів аксіому, що суп треба їсти обов’язково. Виявляється, вживання супів має і зворотній бік. У чому ж шкода? Дізнавайтеся з підручників та монографій, яких чимало у фонді університетської книгозбірні. Скористайтеся електронним каталогом бібліотеки ПДМУ.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!