З 1.01.24 року сайт бібліотеки знаходиться за адресою https://lib.pdmu.edu.ua

пʼятницю, 11 жовтня 2019 р.

Доля України в кожному з нас

До Дня захисника України в центральній читальній залі бібліотеки УМСА розпочала роботу фотовиставка «Доля України в кожному з нас». Відбиток війни на Сході України… вражаючі фото… стовідсоткова реальність та сьогодення наших військових у фотознімках атовця Віталія Запеки:  полтавця, професійного фотохудожника, знаного письменника, громадського діяча.


Віталій Запека провів на війні три роки, був бійцем батальйону спецпризначення «Полтава». На війні фотоапарат входив до його бойового комплекту. Зробив понад 10 тисяч знімків, чимало яких тепер зберігаються в історичних архівах України з приміткою «Зберігати довічно». Понад 200 світлин та 20 розповідей про бойовий шлях батальйону, дітей та місцевих мешканців у зоні бойових дій увійшли до книги Віталія Запеки «Батальйон ПОЛТАВА. Роки війни. Фото та розповіді».



Відкривши у собі нову грань – письменницький талант, Віталій продовжує писати і його твори про нинішню російсько-українську війну вражають усе більшу кількість людей.
Незабаром, 12 листопада, для академічної громади у стінах бібліотеки УМСА  відбудеться презентація нового антивоєнного роману Віталія Запеки – «Цуцик».




Немає коментарів:

Дописати коментар

Залиште свій коментар!